Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon életszerű az étkezés kérdése napjainkban, hiszen rengeteg változás ért minket az elmúlt két évben, és az ezekhez való alkalmazkodás egy újfajta életritmus kialakítását hozta magával. Mostanra már sok cég visszaállt a régi munkarendbe, de a home office lehetőségével máig sokan élnek.

Az otthoni munkahely és az étkezés

Érdekes módon sokan pont azt nyilatkozzák, hogy amikor home office-ban vannak, többet dolgoznak, mivel nem kelnek fel az íróasztaltól, nincs, ami megszakítsa a napi ritmusukat. Pedig legalább a főétkezés meg kellene, hogy szakítsa. Figyeljünk tehát arra, hogy mindig hagyjunk időt magunknak a rendes étkezésre!

Gyors étkezések megoldása

A reggelek szoktak lenni általában a legkaotikusabbak. Főleg egy gyerekes családban, ahol a szülők dolgoznak és mellette el kell vinni a gyerekeket oviba vagy iskolába. Ezekben a hétköznapi rohanós percekben nehéz minőségi időt szakítani az étkezésekre, arról nem is beszélve, hogy jó lenne, ha ezeket az alkalmakat a család közösen töltené el. Vannak olyan receptek, amelyeket rövid időn belül el lehet készíteni, és mégis megadják a teljes értékű étkezés élményét. Az interneten már számos főzőcskézős oldal fellelhető, sőt, speciálisan bizonyos ételfajtákra, valamint ételallergiában szenvedőkre is gondolván, külön találhatunk glutén- és tejtermékmentes recepteket, weboldalakat is.

Néhány receptötlet

Igaz, hogy a neten ezrével lehet találni ízlésünknek megfelelő recepteket, de mi is adunk néhány tippet, amivel meg lehet színesíteni a rutinos mindennapokat. Az egyik ilyen például, ha egy kicsit hamarabb kelünk fel és rászánjuk azt a fél órát, hogy mi magunk készítsünk el egy gyors reggelit. Ez lehet például egy croissant vagy akár egy zabpelyhes keksz, amely ráadásul még iszonyú egészséges is, és a gyerekek is tudnak belőle vinni tízóraira. A péksüteményeket lehet variálni annak megfelelően, hogy inkább édesszájú a család vagy a sós ízek a kedveltebbek. A másik mindig bevált ötlet a palacsinta, amely bármelyik főétkezésre, illetve délutáni uzsonnaként is fogyasztható már, természetesen azért módjával, nehogy elcsapjuk vele a hasunkat. Gyümölcsöket már nemcsak töltelékként, hanem a tésztába turmixolva is tehetünk, a variációk végtelenek.