5 tanács, hogy az akksi tovább éljen

1. Ne formázd az új mobilt és nullára se merítsd le!
A Li-ionos akksival rendelkező telefonokat nem kell vásárlás után formázni, azonnal használatba veheted. Az is tévhit, hogy teljesen le kell meríteni, illetve teljesen fel kell tölteni. 20%-nál tedd töltőre és 80% körül már leveheted az áramforrásról

2. Inkább többször és lassan tölts!
A telefonod akkumlátorának sokkal jobbat tesz, ha többször teszed hálózatra kis időre, mint hogy egyszer hosszabbra.

3. Kerüld a gyorstöltést!
Ha nincs vészhelyzet, ne használd a gyorstöltést! Eközben a készülék ugyanis túlmelegszik, ami károsan hat az akkumulátor élettartamára.

4. Pihenj töltés közben!
Amíg töltöd a telefonod, lehetőleg ne használd olyanra a készülékedet, ami terhelné (játék, videó nézés, zenehallgatás, kamerázás stb.). Ezzel megkíméled attól, hogy túlmelegedjen.

5. Kímélő beállítások
A telefonodon állandóan futó háttérfolyamatok merítik az akkumulátort. A nem feltétlenül szükséges alkalmazásokat kapcsold ki. Ilyenek pl. az adatkapcsolat, a wifi, az üzenetek ellenőrzése, a bekapcsolt kijelző és az alkalmazások.

    Kíméletes töltést!

    Ma már rengeteg dologra használjuk mobiltelefonunkat, ezért az akkumulátoroknak egyre jobban bírniuk kell a gyűrődést. Akksid egyik legnagyobb ellensége a töltés közbeni túlmelegedés. Telefonod menüjében a normál és a gyors töltés közül az előbbit válaszd és töltsd lassan, de biztosan telefonod!

    Kábel nélkül is lehet

    A vezeték nélküli töltési technológiát elsősorban a prémium kategóriás mobilok támogatják. Az ilyen töltők plusz extraként szerezhetők csak be, nem tartozékok.

    Az akkumulátorok előbb vagy utóbb menthetetlenül elhasználódnak. Hogy ez inkább utóbb történjen meg, a legtöbbet mi magunk tehetünk. Érdemes odafigyelni arra, hogyan töltjük telefonunkat, hogy hosszú ideig kiszolgálhasson minket.