Kezdőlap LIFE MAGAZIN Hírességek

Johnny Depp megnyerte a pert Amber Heard ellen

Kiderült, mi lett a vége Johnny Depp és Amber Heard hónapok óta tartó kálváriájának.

Megszületett az ítélet: az esküdtszék döntése szerint Johnny Depp nyerte meg a rágalmazási pert, amelyet Amber Heard ellen indított egy a színésznő által írt újságcikk miatt, melyben Heard kijelentette, családon belüli erőszak áldozata volt (a színészt név szerint nem említette). 

Depp összesen 15 millió dollárnyi kártérítést fog kapni, és Heard is elkönyvelhetett magának egy kis győzelmet: a viszontkeresete kapcsán 2 millió dollár kártérítést ítéltek neki. 

Az ítélet kapcsán Heard és Depp is nyilatkozott, a színésznő csalódottságát fejezte ki:

"Nincsenek rá szavak, hogy milyen csalódottságot érzek. Összetört a szívem, hogy a hegynyi bizonyíték még mindig nem volt elég ahhoz, hogy kiálljon az aránytalan hatalom és befolyás ellen, amelyet az exférjem birtokol. Ennél is csalódottabb vagyok az ítélet miatt annak kapcsán, hogy mit jelent ez más nőkre nézve. Ez visszahúz. Visszaállítja az órát egy olyan időbe, amikor egy nő, aki felszólal, nyilvános megaláztatásnak lesz kitéve. Visszaveti azt gondolatot, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni."

Heard hozzátette, szomorú, hogy elvesztette az ügyet, de még szomorúbb, hogy "elveszítette a jogát, amelyet amerikaiként azt hitte, hogy birtokol: a szólásszabadságot". 

Ezzel szemben Depp határtalan örömét fejezte ki:

"Hat évvel ezelőtt az én, a gyerekeim és a hozzám legközelebb állók élete, emellett azoké, akik hosszú-hosszú éveken keresztül támogattak és hittek bennem – megváltozott. Mindez egy szempillantás alatt történt. Hamis, nagyon komoly bűnvádak sújtottak a médián keresztül, amelyek végtelen mértékű gyűlölködő tartalmat szültek, habár hivatalos vádak nem érkeztek velem szemben. Egy nanoszekundum alatt körbejárták a világot, és szeizmikus hatásuk volt az életemre és a karrieremre. "

Depp miután megköszönte a bíróság, az esküdtek és a jogi csapata munkáját, a “Veritas numquam perit" latin mondással zárta írását, amelynek jelentése "az igazság sohasem vész el".