Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Jut elég hal a karácsonyi asztalra

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra is a ponty a legkeresettebb halfajta karácsonykor, de afrikai harcsából is egyre több kerül az ünnepi asztalra. Népszerűségét megbízható minőségének köszönheti, illetve annak, hogy kevés szálkát tartalmaz – mondta el Híradónknak a Győri „Előre” Halászati Termelőszövetkezet igazgazója. Szilágyi Gábor beszélt arról is, hogy az éves halmennyiség 30-40 százaléka a karácsonyi időszakban fogy el. Bár az egy főre vetített átlag 2019-ben már megközelítette a 6,5 kilogrammot, még így is elmarad az uniós adatoktól, ezért több kampány is indult a halfogyasztás népszerűsítésére.