A 14. századra tehetjük a szaloncukor ősét, melyet fondant-cukornak hívnak és a franciák alkották meg. Az édesség német cukorművesek közvetítésével jutott el hozzánk, mégis hungarikumként tartjuk számon. Ennek oka, hogy az első fondantgyártó gépek tulajdonosa Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester volt, aki hazánkban telepedett le. Majd később, a XIX. századtól vált szokássá a világon egyedül nálunk, hogy a karácsonyfára aggatjuk ezt a finomságot. Nézzék meg mai karácsonyi történetünket Sckarek Zsuzsa tolmácsolásában! [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=W5lKfVGY1EI[/embedyt] Kellemes ünnepeket kíván, az Oxygen Media!
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
Demi Lovato visszatér a popzenéhez
Új dalával visszatér a gyökereihez. Demi Lovato ismét reflektorfénybe kerül, ezúttal visszatérve ahhoz a műfajhoz, amely révén először ismertté vált: a popzenéhez. Az énekesnő az...