Pilinszky Piknik címmel, november 26-án és 27-én kétnapos ünnepséget tart a Petőfi Irodalmi Múzeum a Pilinszky100 nyomán.

Számos programmal várják az érdeklődőket

A programban rendhagyó irodalomóra, tárlatvezetés, beszélgetések és felolvasószínházi előadások is helyet kaptak, a két nap alatt továbbá beszélgetés Pilinszky János fotográfiáiról, koncert, könyvbemutató, irodalmi séta és filmvetítés is várható. Olyan programokkal készülnek a szervezők, amelyek élményszerűen mutatják be a 20. század egyik legfontosabb költőjének életművét.
A Pilinszky Piknik házigazdája Juhász Anna irodalmár lesz.

Bemutatják a legújabb POKET-könyvet

November 26-án, pénteken rendhagyó tárlatvezetést tartanak a Két portré / Mészöly-Pilinszky 100 kiállításon Wirth Imrével, a tárlat kurátorával. A programot a Szemközt a pusztulással egy ember lépked hangtalan. Pilinszky János emlékezete című, legújabb POKET-könyv bemutatója zárja.

Emlékesttel készülnek

November 27-én, a költő születésének 100. évfordulóján Földes László Hobo, valamint Seress Zoltán színművész előadása várja a közönséget. Ágh István, Márton László, Mezey Katalin író mellett Udvaros Dorottya és Kovács Ferenc Öcsi és zenésztársai egy emlékesttel készülnek.
A programsorozat zárásaként "Én tiltott csillagon születtem" címmel Pátkai Rozina és barátai irodalmi koncertje várja az érdeklődőket.

Regisztráció szükséges

A program ingyenes, viszont regisztrálni kell, amit a pilinszkyj100@gmail.com címen lehet megtenni, a konkrét program megjelölésével. A kiállításokon és rendezvényeken kötelező a maszk használata.

 

Kép: fortepan.com