Nem mindennapi papírhajók kiállítása nyílt szombaton a Hadtörténeti Múzeumban. A különleges tárlat alkotásait egy autista művész, Nemes András Bence készítette. Az „Egy hajóban evezünk” című kiállításon 17 darab, 1:100-as méretarányban elkészült makettet tekinthetnek meg a látogatók, köztük csatahajókat, rombolókat, aknaszedő hajót, repülőgép hordozó hajót, valamint a Titanic utasszállító több mint 2,5 méteres, részlet gazdag reprodukcióját.

Az autizmus világnapján nyílt meg a tárlat

A kiállítás tekintettel a művészre és az autizmusra való figyelem felkeltésre április 2-án, az autizmus világnapján nyílt meg. Ez a betegség egy olyan állapot vagy másképpen fogyatékosság, mely az átlagtól eltérő fejlődéshez vezet. Az autizmussal élő személyek agya másképpen dolgozza fel a külvilágból érkező hatásokat, nem elég érzékenyek, hogy befogadják a környezet ingereit. Vannak viszont olyan képességeik, melyek túlmutatnak az átlagemberen és ezen tulajdonságaikkal fantasztikus dolgokra képesek.

Részletekben gazdag papírhajók

Nemes András Bence hajói olyan részletesen vannak kidolgozva, mely már makettnek mondható. A fedélzet, az ablakok, minden apró, porszemnyinek tűnő alkatrész a helyén van. Ő ebben zseniális.

A szombaton 11 órakor megnyílt tárlatot egy hónapig, május elsejéig lehet látogatni.

Kép: frissmedia.hu