Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Magyar Bajnok lett az Olimpián 5. Salim Omar

A dobogó legfelső fokán

A Dunaharasztiban rendezett Tekvondó Országos Bajnokságon – amely egyben Dél-Koreai Nagykövet Kupa is volt – Országos Bajnok lett Salim Omar Gergely. Salim ezt megelőzően a nyári Tokioi Olimpián ötödik helyen zárt megismételve nagybátyja, Salim József eredményét, aki a 2000-es, sydneyi játékokon szintén ötödik lett.

Az ő mérkőzését várta mindenki

A magyar szövetség szerint Salim fő mérkőzését övezte a legnagyobb érdeklődés. A junior Európa Bajnokság ötödik helyezettjével, Vince Máté ellen mérkőzött. Az Olimpiai ötödik helyet szerzett Salim látványos harciassággal gyűjtötte be a kiérdemelt bajnoki aranyat.

Az olimpia óta ez már a 2. aranyérme

November közepén a szarajevói nemzetközi versenyen négy győzelmet aratva diadalmaskodott korcsoportjában és harcolta ki az aranyérem jogát. A fiatalembernek, aki még csak 18 éves nagy jövőt jósolnak a sportágban. Omar édesapja, Salim Gergely 1992-ben dán színekben lett olimpia bajnok. Szeretne a nyomdokaiba lépni és Olimpiai bajnok lenni egyszer.

„A tekvondó harcművészet, melyben a lényeg, hogy ütéssel, rúgással minél több pontot szerezzünk az ellenfelen. Küzdősport, intenzív és látványos, szombaton remélem én teszem majd még látványosabbá. Mindkét alapállásban jól tudok mozogni, ez lehetővé teszi, hogy többféle technikát tudjak alkalmazni, és ne egyféléből kelljen mindenáron érvényesülni. Mérkőzés közben tudok változtatni, szerintem ez az olimpián is hasznomra lesz.”