Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Máris múzeumba került Magyarország legújabb rendszáma

Július elsején vezették be hivatalosan az új rendszámformátumot, a legelső példány a Közlekedési Múzeum gyűjteményét gazdagítja.

Az új táblákban nemcsak a címer új, de néhány biztonsági elem is nehezíti a hamisításukat. A korábbi rendszerrel azonos módon a rendszám alapszíne jelenthet környezetkímélő (világoszöld) vagy diplomáciai (világoskék) járművet, taxit (sárga) és a kerékpárszállításnál használt világosszürke ismétlőrendszám is marad. Néhány különleges kód is előfordul az első helyen a veterán (OT), honvédségi (HA), rendőrségi (RA), mentőszolgálati (MA), NAV-os (NA), büntetés-végrehajtási (BA) járműveken. Az ideiglenesen kiadott rendszámok I-vel kezdődnek – olvasható a közlekedési államtitkár Facebook-oldalán.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárának az AA-AA-001-es rendszámpárt (első és hátsó) a magyar közúthálózat kezdőpontjában, a fővárosi Clark Ádám téri nullás kilométerkőnél.