A katonai tűzoltóknak kellett akcióba lépniük, hogy kimenthessék a csapdába esett állatot, szerencsére azonban jól végződött az eset.

Nemrég épült meg Gyulafehérváron, a Maros partján egy móló, de nem maradt sokáig épségben, mert nem sokkal azután beszakadt, hogy rálépett egy ló, kiszabadításához pedig a helyi katasztrófavédelmiseket kellett riasztani.
Szerencsére jól végződött az eset, miután a móló roncsai között rekedt állatot emelőkosaras teherautóval ki tudták emelni, azonban az önkormányzat illetékesei továbbra sem repeshetnek az örömtől, tekintettel arra, hogy egy több százezer lejes beruházásról van szó.
A város vezetése két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a folyó partján szabadidőközpontot alakít ki, így a móló ennek az üdülőövezetnek képezné a részét, ahol a csónakok, illetve a kajakosok kiköthetnek.
A beruházás közel 370 ezer lejbe került a városnak, a vissza nem térítendő finanszírozás értéke pedig 407 ezer lej, emellett Gabriel Pleşa, a város polgármestere is elismerte, hogy a munka nem lett túl jó minőségű.
Elmondása szerint nemrégiben ő is kipróbálta, ennek során megtapasztalhatta, hogy a móló nem elég erős, ezért elrendelte a fémrudakkal történő megerősítését, tehát hivatalosan még nem is vették át a létesítményt.