Két év kihagyás után ismét megrendezik a Modern Gyárak Éjszakáját, amelyre hamarosan megnyílik a jelentkezési felület.

A rendezvény keretein belül a gyárak bemutathatják magasan automatizált tevékenységeiket, az általuk kínált fejlődési és munkalehetőségeket. A modern technológiákat akkor lehet ugyanis elfogadtatni a leghatékonyabban a hazai vállalkozókkal, ha előnyeiről személyesen győződhetnek meg. A programsorozat révén a magyar családok is kézzelfogható közelségben tapasztalhatják meg, hogy városaikban példaértékű vállalatok, nemzetközileg is versenyképes ipari üzemek működnek.

Egy modern gyárat meglátogató fiatal ötletet meríthet a szakmaválasztáshoz, a már jelenleg is dolgozók pedig kedvet kaphatnak egy új pálya kipróbálásához.

A korszerű technológiákkal való megismerkedésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezése, az országos lefedettségű Modern gyárak éjszakája programsorozat 19 megyében és Budapesten, összesen 73 helyszínen biztosít lehetőséget több mint 6 ezer látogató számára.

A program fontos célja a példaértékűség, számos példát mutatnak be arra, hogy Magyarországon nemcsak a külföldi tulajdonú, de a magyar vállalatok is képesek megfelelni a kihívásoknak, és képesek az innováció és a kutatásfejlesztés területén világhírű eredményeket elérni.

Idén a régiónkban több gyárat is meg lehet nézni az érdeklődőknek előzetes bejelentkezés alapján. Nézzük, hova leshetünk be november 12-én!

Győr: Audi Hungária Kft., Borsodi Műhely Kft.

Győrújbarát: Török Gépipari Kft.

Bük: Nestlé Hungária Kft.

Csorna: Németh Szerelvénygyártó és Kereskedelmi Kft.

Csót: Doroti Pack kft.

Dorog: Ugrinpack-Erdősi Kft.

Halászi: Hafner Pneumatika, Verarbeiten Pausits Kft.

Sopron: Hirschler-Glas Kft.

Zirc: Bakony Elektronika Kft.