Családtörténeti pályázatot hirdet középiskolás és egyetemista diákok számára a Mathias Corvinus Collegium és a Rubicon Intézet. A Kárpát-medencében élő magyar középiskolások és egyetemisták magyar nyelvű, személyes hangvételű pályaműveikkel október 15-ig jelentkezhetnek.

Minden családnak van meséje

A  pályázat célja, hogy a hazai és a külhoni fiatalság körében népszerűsítse a családtörténet iránti érdeklődést és erősítse a kulturális összetartozás érzését a történeti források kutatása, valamint a felmenőktől hallott anekdoták továbbadása segítségével.

"A pályaművek témáját különböző családi anekdotákban visszatérő történetek inspirálhatják, többek között első és második világháborús eseményekről, Trianon utáni viszontagságokról, de a kéziratokban fellelt 1956-os tapasztalatok, valamint emigrációs elbeszélések is megihlethetik a pályázót."

Van katonatörténeted?

Ha tudsz a családodban egy izgalmas vagy akár megható katonai karrierről, meghökkentő értelmiségi sikerről, tragikus gazdálkodó paraszti sorsról, vagy akár egy több generáción keresztül őrzött bútorról, fényképről,  akkor  ne tartsd magadban!

A Családtörténeti pályázat fővédnöke Habsburg Eduard író, Magyarország Szent Székhez és Máltai Lovagrendhez akkreditált nagykövete. 

fotó: pixabay