2021. november 22. (hétfő) és november 28. (vasárnap) között 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten emelik az oltópontok számát.

A kormány az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében indította el a programot. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az oltási akcióhétre.

Időpontfoglalás sem kell

Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak, az oltás érkezési sorrendben történik. Akik már regisztráltak az erre megadott weboldalon, azoknak azonban javasolják az időpontfoglalást. Akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni, szintén érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra.

Ajánlott a harmadik oltás felvétele

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni, ellenben mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele is, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Az oltás folyamatosan elérhető

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Mindegyik folyamatosan elérhető, így ajánlják mindenkinek az oltás mihamarabbi felvételét.