63 éve született meg az első számítógép

Az első magyar elektronikus számítógép, az M-3 1959. január 21-én, az MTA Kibernetikai Kutatócsoportnak köszönhetően született meg. A Neumann Társaság minden évben megemlékezik erről a napról, mely mára a Magyar Informatika Napja lett.

Online konferencia az idei születésnapon

Idén hagyományteremtő jelleggel online felületen kísérheti végig mindenki, akit érdekel a megemlékezéses programot. A regisztrált nézők betekintést nyerhetnek a magyar informatika 63 évébe, megismerhetik Kalmár László és Kozma László munkásságát és eljuthatnak egészen Neumann Jánosig és Lovász Lászlóig. A konferenciát dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár nyitja meg.

A jövő technológiája

Szó esik továbbá azokról a technikai újdonságokról is, melyek megváltoztathatják jövőnket. Megismerhetik a mesterséges intelligencia- és robotika projektek, önvezető autók, 3D nyomtatással kapcsolatos műhelyek, nemzeti laborok világát.

A Neumann Társaság vállalt küldetése szerint a tehetséggondozás, a szakmai élet, a kompetenciafejlesztés terén segíti a társadalmat.

A konferencia időpontja: 2022. január 20., 14:30-16.30

A konferencia platformja: ZOOM

Részletes program és jelentkezés: a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság honlapján

Kép: Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, shutterstock