Országos rendezvény lett a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál!
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nyolcadik alkalommal rendezték meg idén a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált. A város egykori legendás éttermének, a Gulyás csárdának helyi védjegyévé vált ételkülönlegességet a böllérmájat, az idei évben hatvanegy főzőcsapat készítette el, ugyanabban az időben.
A mostani esemény több szempontból is rendhagyó volt a találkozó életében. Rekordszámú versenycsapat volt, és nem csak az ország minden szegletéből, hanem a határon túlról is érkeztek főzőcsapatok. Az esemény megnyitó ünnepségén bejelentették, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a böllérmáj fesztivált felvette a nagynevű országos rendezvények sorába. A helyi tűzoltók sütésben és főzésben is kitettek magukért.
A Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata idén is két kategóriában adta le nevezését: a kapuvári böllérmáj készítése, valamint a házi sütemény kategóriában mérette meg magát.
NEKED AJÁNLJUK
Szeretett munkatársunk, Szél Móni vehette át a Szeretetcsokrot
Az elismerést február 14-én, Valentin-napon adták át, hagyományosan ezen a napon kerül sor a díj átadására. Szekszárdon immár harmadik alkalommal adták át a "Szeretetcsokrot", melyet...