Nyolcadik alkalommal rendezték meg idén a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált. A város egykori legendás éttermének, a Gulyás csárdának helyi védjegyévé vált ételkülönlegességet a böllérmájat, az idei évben hatvanegy főzőcsapat készítette el, ugyanabban az időben.

A mostani esemény több szempontból is rendhagyó volt a találkozó életében. Rekordszámú versenycsapat volt, és nem csak az ország minden szegletéből, hanem a határon túlról is érkeztek főzőcsapatok. Az esemény megnyitó ünnepségén bejelentették, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a böllérmáj fesztivált felvette a nagynevű országos rendezvények sorába. A helyi tűzoltók sütésben és főzésben is kitettek magukért.
A színvonalas versengésen a zsűri tagjai között a Szabadtűzi Lovagrend zsűrijogú lovagjai, mesterszakácsok, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség megyei elnöke is szerepelt. A verseny során a zsűri megtekintette a versenyre nevezett csapatok főzőhelyeit, az ételek elkészítésének menetét. Az ételek bemutatásakor pedig az ízlelés mellett, fontos szerepet kapott a tálalás, az édességeknél az ötletesség is.

A Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata idén is két kategóriában adta le nevezését: a kapuvári böllérmáj készítése, valamint a házi sütemény kategóriában mérette meg magát.
A jellemző étel és a desszert elkészítése is kitűnően sikerült a kapuvári tűzoltóknak, hiszen a böllérmájat és a házi sütemény kategóriában készített édességet is EZÜST minősítéssel jutalmazta a zsűri, de ezek mellett egy különdíjat is magáénak tudhatott a csapat!
A többnapos előkészület és az izgalmakkal teli sütés-főzés után egy sikeres napot tudhatott maga mögött a tűzoltók csapata, és örömmel vették át az értékes elismeréseket!
A csapat tagjai: Horváthné Göncz Mária zászlós, Varga József főtörzsőrmester, Gaszner Balázs törzsőrmester, Kiss László főtörzsőrmester, Hoffer Ákos főtörzsőrmester, Nyerges Roland törzszászlós, Szalay Benjámin őrmester.