Mától egy hónapon át, minden reggel megtornáztatjuk az ízlelőbimbókat, ugyanis ínycsiklandó reggeliket osztunk meg Önökkel! Ma az Eggs Benedict receptjét tesszük közzé, ami Pénzes Anikó, ügyvezetőnk kedvence! Jó étvágyat hozzá! Az Arrabona Cafe különleges reggelijeivel minden nap kellemesen indul, azt garantáljuk! Minden nap mutatunk egy reggelit, ami egy picit más, egy picit különleges, mert benne van az a pici plusz, amit az Arrabona Cafe ad hozzá! De ne aggódjanak, mindenhez mellékelünk receptet is, hogy otthon is el tudják készíteni!
Eggs Benedict baconnel
hozzávalók 4 adagra Angol muffin – liszt 200g – élesztő 2g – só 5g – kristálycukor (egy csipet) – natúr joghurt 40g – egy vanília kikapart magja (elhagyható) – langyos víz 1dl Elkészítés:a hozzávalókat egy keverőtálba összegyúrjuk majd lefóliázva 40 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt 1 cm vastagságura kinyújtjuk és nagyobb kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk majd egy kilisztezett tálcára helyezzük őket és ismét 40 percet kelesztjük. Ezután közepes lángon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük hollandi mártás: -4tojás sárgája – só egy csipet – citrom – vaj 20g – fehér bors elkészítés: a tojások sárgáját egy keverő tálba helyezzük majd vízgőz felett habosra verjük. Ezután a vajat megolvasszuk és lassan a felhabosított tojáshoz csurgatjuk. Addig verjük tovább amíg be nem sűrűsödik. ezután levesszük a vízgőzről és beízesítjük ízlés szerin a sóval , fehérborssal ,citromlével. Akkor jó ha kellemes savanykás íze van. bugyantott tojás: – ecet 1 evőkanál – só 10 g – tojás 8 db elkészítés: 1 liter vízbe belerakjuk az ecetet és a sót. Amikor elkezd gyöngyözni a víz de még nem forr belerakjuk a tojásokat 1 percig hagyjuk a vízbe utána szűrőkanállal óvatosan kivesszük őket papírtörlőre rakjuk hogy felszívja a vizet. Akkor jó ha folyik a tojás sárgája. Tálalás: az angol muffinokat kettévágjuk és megpirítjuk , rátesszük egy jégsaláta levélre,utána ráhelyezzük óvatosan a tojásokat,erre megy rá a hollandi mártás és a pirított bacon. (X)