Kezdőlap KÉK HÍREK

Rendőrkézen a BMX banditák

Egy hatéves kisfiú kerékpárját lovasította meg három fiatal férfi Győrben. A biciklit egy bevásárlóközpont tárolójából lopták el. 

Az esetet az édesanya jelentette be. Vásárolni indult gyermekével, és mire visszatértek, csak a hűlt helyét találták a kétkerekűnek. Az egyenruhások azonnal akcióba léptek, munkájukat egy szemtanú is segítette. A szálakat egy nap alatt felgöngyölítették. Először a Szigethy Attila úton igazoltattak egy 25 éves téti fiatalembert, akinek ruházata hasonlított az egyik feltételezett elkövetőére. A nála lévő kerékpárt lefoglalták, őt magát pedig bevitték a Győri Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatása során azt is elárulta, kik voltak a társai, illetve éppen hol lehetnek.

A rendőrök azonnal akcióba léptek, és még az éjjeli órákban, egy ház legfelső szintjén, a két lépcsőház közötti szervízátjárónál csípték nyakon a lopás másik két gyanúsítottját, egy 24 és egy 19 éves helyi férfit. Ők sem úszták meg a kihallgatást rendőrkapitányságon, és közben kiderült az is, hogy a lefoglalt bicikli a kisfiúé, amit azóta visszaadtak jogos tulajdonosának.

Másnap két újabb fiatalember akadt a hatóság horgára, és police.hu szerint mind az öten loptak már ezt azt, köztük kerékpárokat is. Eljárás indult a gyanúsított ellen, akiket őrizetbe vettek, és indítványozták letartóztatásukat. 

Érdemes tehát résen lenni, illetve megfogadni a rendőrség tanácsait:

•    Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
•    Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
•    Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
•    A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
•    Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
•    Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!