Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak az elmúlt héten

Hetvennyolc eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. 

  • Összeütközött két személygépkocsi hétfő délután Győrújbaráton a Fő út és a Pándzsa út kereszteződésénél, az egyik autó egy villanyoszlopnak csapódott. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.
  • Árokba csúszott egy személyautó kedden délelőtt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár közelében, a 86-os főútra vezető lehajtón. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg. 
  • Száraz fű és aljnövényzet égett szerda délután mintegy ezerkétszáz négyzetméteren az M1-es autópálya mellett, a határ felé vezető oldalon a 172-es kilométerszelvénynél. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat.
  • Kisbusz ütközött össze egy teherautóval csütörtökön délután az M1-es autópálya 124-125-ös kilométere között, Győr térségében, a határ felé vezető szakaszon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt és felitatták az útra folyt olajat. A balesetben kilencen szenvedtek könnyebb sérülést, közülük hat embert vittek kórházba a mentők.
  • Karambolozott három személyautó Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton szombaton délelőtt.  A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik gépkocsit, felitatták az úttestre kifolyt hűtőfolyadékot, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. Sérülés nem történt. 
  • Kigyulladt egy kombájn vasárnap délelőtt Győrzámoly térségében. A tűz átterjedt a gabonára is mintegy ötezer négyzetméteren. A helyszínre a győri és lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik több vízsugárral fékezték meg a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette, amely körbetárcsázta a tűzzel érintett területet.

A tűzesetek és műszaki mentések során tizennyolcan sérültek meg, egy ember életét vesztette.