Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sokszor riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenegy eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. – közölte a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

  • Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó hétfő délután a 85-ös főút 51. kilométerénél, Fertőendréd térségében. A kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el az aljnövényzetre is átterjedt lángokat. Személyi sérülés nem történt, az autóban utazó négy ember idejében el tudta hagyni a járművet.
  • Füst miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit kedden délben a Tihanyi Árpád út egyik első emeleti lakásába. A tűzoltók egy embert kihoztak az ingatlanból és átadták a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba szállították. Az egység átvizsgálta és átszellőztette a füsttel telítődött épületet.
  • Frontálisan ütközött két személyautó a Koroncó és Rábapatona közötti úton szerda délután. Egyik járműbe beszorult a vezetője. A győri hivatásos és a koroncói  önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével mentették ki a sérültet és átadták a mentőknek. Az egységek emellett áramtalanították a járműveket. A mentők mindkét autó vezetőjét kórházba szállították.
  • Száraz fű lángolt csütörtökön délután az M1-es autópálya mellett, a főváros felé tartó oldalon két helyszínen is. A 120-as kilométerszelvénynél mintegy harminc négyzetméteren, a 110-es kilométerszelvénynél kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet. A győri hivatásos tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat.
  • Szalagkorlátnak ütközött szombaton reggel egy személyautó az M85-ös autóút Csorna felé vezető oldalán, Rábapatona térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és a forgalom irányításában vettek részt.  Az autó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.
  • Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délután a 86-os főúton Jánossomorja térségében, az újrónafői elágazás felé vezető szakaszon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, ahonnan két embert a mentőkkel közösen emeltek ki. A két sérültet kórházba szállította a mentőszolgálat.

A tűzesetek és műszaki mentések során huszonegyen sérültek meg, egy ember életét vesztette.