Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Zseniális ötlettel állt elő egy amerikai cég, akik olyan éjjelilámpát terveztek, ami egyszerre vízadagoló is, így többé már nem kell az éjszakai szomjúság miatt felkelni.
  
Minden bizonnyal nincs olyan ember, aki az élete során legalább egyszer ne ébredt volna fel az éjszaka közepén arra az érzésre, hogy kiszáradt a szája és muszáj innia valamit. Aztán jön a sötétben botorkálás a fürdőszobáig, konyháig, majd vissza az ágyba – és ez pont elég is ahhoz, hogy ne is lehessen utána kényelmesen visszaaludni. Erre a problémára kínál most megoldást a HidSips nevű, ez év márciusában alapított cég első és –egyelőre – egyetlen terméke. A cég fő célja a saját elmondásuk szerint nem más, mint az, hogy a vásárlóiknak ne kelljen választaniuk a komfort és a stílus között, valamint hogy ne kelljen mélyen a zsebükbe nyúlniuk csak azért, mert szeretnének kényelmesen élni. A kettő az egyben eszköz végső soron röviden összefoglalva egy egyszerű olvasólámpába oltott vízadagoló, ami egyébként amennyire kézenfekvő ötlet, annyira zseniális is.

A lényege az, hogy a burába berejthetünk egy kisebb ballont, amit feltölthetünk bármilyen, általunk választott folyadékkal és egyetlen gombnyomással máris az az érzésünk támad, mintha lenne egy csap az éjjeli szekrényünkön.
A burába emellett egy kisebb, eldobható poharaknak kialakított rész is van, szóval akkor sem kell kétségbe esni, ha elfelejtettük magunkkal vinni a bögrénket, poharunkat a lefekvéshez. A lámpa alját ráadásul úgy alakították ki, hogy elvezesse az ott összegyűlt folyadékot, ha szükséges. A HidSipsweboldalán található információk alapján egyébként a cég elsődleges célja ugyan az volt, hogy egyszerűbbé, könnyebbé tegye az emberek mindennapjait, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ennél sokkal többet sikerült elérniük. A lámpa ugyanis elképesztően sokat segít a mozgáskorlátozottaknak, vagy az idősebbeknek, akik a korukból adódóan már nehezebben kelnek fel az ágyból – és azoknak is hasznos lehet, akik többemeletes házban élnek és mondjuk ahhoz, hogy vízhez jussanak még lépcsőzniük is kellene.
 
A cég munkatársai szerint a termék azoknak is tökéletes lehet, akik irodai munkát végeznek és nem szeretnének időről-időre felállni az asztaluktól. Arról nem is beszélve, hogy a lámpaburába rejtett ballon a kialakítása miatt megtartja a benne lévő folyadék hőmérsékletét, így az lefekvéskor beleöntött jéghideg víz az ébredéskor is ugyanolyan frissítő lesz majd. A terméket egyelőre egy kickstarter oldalon lehet előrendelni, valóban nem túl borsos, húszezer forintos áron.

Íme egy kis video róla: