Tökéletes, strapabíró és fenntartható anyag, amely a megszólalásig hasonlít a valódi bőrhöz, és Stella McCartney nevéhez fűződik.

A sztárdizájner már 2017 óta dolgozik együtt a fenntartható alapanyagokra szakosodott Mylo laborral, hogy vegán, műanyagmentes alternatívát találjanak az állati bőr helyettesítésére. Ennek eredményeként született meg a gombából készült táska, amely a 2022-es párizsi divathéten mutatkozott be a közönségnek.
„A gombákat laboratóriumokban termesztik, azok nem igényelnek vizet, és áramot is csak alig. A gombát préselik, majd műbőrré formálják”– magyarázta korábban Stella McCartney.
Az innovatív és elképesztően valósághű gombabőr luxustáskákat olasz kézművesek készítik, és júliusban kerülnek a piacra Frayme Mylo márkanéven. Egyelőre csak száz darab számozott táska készül, egyenként 1995 fontért, McCartney azonban a jövőben ennél jóval nagyobb mennyiségekben gondolkodik.
A dizájner – akinek a nevéhez a The Beatles kollekció is fűződik – az új termék bemutatásakor úgy nyilatkozott, „ha mindenki befektetne a fenntarthatóságba, sokkal gyorsabb lenne a fejlődés”.