Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Több, mint 4%-al nőtt az építőipari termelés idén

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az árak is drágultak, az első negyedévben 7 százalékkal, 2020-hoz képest. 

Márciusban az építőipari termelés 4,3 százalékkal nőtt 2020 márciusához viszonyítva, az előző hónaphoz mérve pedig 11,5 százalékkal bővült. Az első negyedévben az építőipar termelése 2,0 százalékkal elmaradt a tavalyi év azonos időszakától – adta hírül a Központi Statisztikai Hivatal.
Tavaly márciusban indult az építőiparban egy nyolc hónapon át tartó ciklus, amikor folyamatosan csökkent az ágazat teljesítménye éves összevetésben.
 
Az épületek építése 6,4 százalékkal emelkedett az előző havi 18,7 százalékos visszaesés után, az egyéb építményeké tavaly márciusi szinten stagnált.
 
A három építőipari ágazat közül az épületek építése 3,0 százalékkal, a speciális szaképítésé 7,8 százalékkal bővült. Az egyéb építmények építése 1,5 százalékkal csökkent.
 
Az első negyedévben az építőipar termelői árai 7,0 százalékkal nőttek 2020-hoz képest. Az épületek építésében 6,9, az egyéb építmények építésében 6,8, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 7,1 százalékkal nőttek az árak egy év alatt.