Ma a nap első felében a középső, majd egyre inkább csak a keleti megyékben lehet felhős idő, és itt alakulhat ki zápor, zivatar. Ezzel együtt nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, legkésőbb a keleti határszélen – hozzávetőlegesen a déli órákban – is kisüt a nap. Napközben újra gomolyfelhők képződnek, amelyekből kevés helyen alakulhat ki helyi jelleggel zápor, zivatar, majd estétől a nyugati megyékben van esély újra csapadékra. Az északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-32 fok között valószínű.

Vasárnap általában napos időre számíthatunk kevés felhővel. Délutántól a nyugati országrész fölé vastagabb felhők sodródhatnak, ott estétől zápor, zivatar már kialakulhat. Az északi szél megélénkül, az északkeleti megyékben erős széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban általában 13-18 fok között alakul, de az északi völgyekben 10-12 fok is lehet. Délután 25-30 fok várható.

Hétfőn az ország keleti, északkeleti felén többnyire napos, csapadékmentes idő várható, másutt több felhő ígérkezik, amelyből főként a Dunántúlon több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. Hajnalban 13-18 fok valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A csúcsérték az ország északnyugati részén 23-24, délkeleti tájain 30-31 fok közelében várható.