Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A 45 éves Lee Han Leng bűnösnek vallotta magát, miután megkéselt egy eladót: a férfi június 1-jén a szingapúri Hin Sheng Coffee House-ban rátámadt egy eladóra, miután áprilisban az üzletben vásárolt, és megjegyezte, hogy mennyire nem volt neki szimpatikus az eladó.

A bíróságon kiderült, hogy a férfi április 21-én elment a Hin Sheng Coffee House mellett található boltba, hogy altatót vegyen, a kasszához érve pedig letett 15 dollárt a pultra, mire az eladó jelezte neki, hogy a készítmény 17 dollárba kerül.
Az eladó a bíróságon megosztotta, hogy Lee megdöbbentően agresszív módon dobta le a pultra a hiányzó 2 dollárt, majd amikor ezt megemlítette Lee-nek, a férfi hirtelen nagyon dühös lett, szóváltásba keveredett az eladóval, majd megütötte.
Mivel Lee még mindig nagyon dühös volt az eladóra, átment egy másik kasszához és végül ott vásárolta meg az altatót. Lee azonban nem hagyta annyiban a dolgokat, és több mint egy hónapnyi tanakodás után arra jutott, hogy bosszút kell állnia.
Ezen felbuzdulva magához vett egy 8-10 centis pengehosszúságú kést, majd felszállt egy buszra és egyenesen a kávézó környékére tartott. Lee délután 16:40-kor érkezett meg, amikor megpillantotta az eladót, ahogy épp a Hin Sheng Coffee House-ban tartózkodik három barátjával.
Amikor Lee meglátta az eladót, éktelen haragra gerjedt, mivel úgy érezte, hogy az áldozat “arrogánsan ült”. Ekkor kikapta a kést táskájából és egyenesen az eladó felé vette az irányt, majd anélkül, hogy egy szót szólt volna, hirtelen elkezdte ütlegelni az eladó fejét és nyakát.
Az áldozat a kezeivel próbálta hárítani az ütéseket, s miközben Lee már hátrált, az eladó barátai is segítettek ellökni a támadót. Ekkor azonban Lee megkéselte az eladót, majd elszaladt a helyszínről.
Az eladó a fején, a nyakán és a kezén is komoly sérüléseket szenvedett, melyeket össze kellett varrni, hüvelykujja azonban komolyabban sérült, és egy része érzéketlenné vált. A szingapúri törvények alapján a támadó köteles kifizetni az áldozat orvosi költségeit, így Lee-re nem csupán börtön, de 156 szingapúri dollárnyi kártérítés megfizetése is vár.