A lakosság segítségét kéri az ÉDUVIZIG

A lakosság együttműködését kéri az ÉDUVIZIG a vízszennyezések felderítése érdekében. Azt írják, az igazgatóság alapfeladatai közé tartozik működési területén a vízminőségi kárelhárítási feladatok elvégzése, melynek maradéktalan ellátása érdekében fontos, hogy a lehető leghamarabb értesüljön az ilyen jelenségekről.

Különböző felületeken – különösen a közösségi médiában – az állampolgárok részéről intenzív diskurzus zajlott ezek mielőbbi kivizsgálására, megoldására.

Az ÉDUVIZIG közleményében azt írta, az igazgatóság alapfeladatai közé tartozik működési területén a vízminőségi kárelhárítási feldatok elvégzése, melynek maradéktalan ellátása érdekében fontos, hogy a leghető leghamarabb értesüljön az ilyen jelenségekről.

Kérik  a győriek együttműködését, hogy amennyiben vízfolyásainkon, tavainkon a felszínen úszó szennyező anyagokat vagy akár halpusztulást, valamint a víz állapotának hirtelen, gyors megváltozását (víz színének, szagának változása, habzás, halak
szokatlan viselkedése) tapasztalja állampolgári kötelezettségének eleget téve mielőbb értesítse az igazgatóság állandó műszaki ügyeletét a +36-30/959-4388 számon.

Híradó főszerkesztő, riporter