Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A boldogságot is meg lehet tanulni

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tíz éve indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programot foglal magába. 

A 2023/2024-es tanévre eddig országosan csaknem 1500, ebből Győr-Moson-Sopron vármegyében 35 oktatási intézmény csatlakozott az egyedülálló programhoz, de még egy hónapig, 2023. szeptember 30-ig várják a szakemberek a további jelentkezéseket, írják sajtóközleményükben. 

A kezdeményezés nemcsak hazánkban népszerű, ugyanis az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban is jelen van már az Alapítvány módszertana. 

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Pozitív Pszichológia Laboratóriuma először 2016-ban tudományosan is mérte a Boldogságóra Program hatékonyságát. A kutatások is igazolták, hogy a boldogságórán elsajátítottak hatására a tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, ráadásul jobb eredményeket érnek el a különböző tesztekben, illetve javult empátiás képességük és szociális érzékenységük is. 

A programról további részletekről ITT lehet olvasni. 

Fotó: Pixabay