Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Korábban a Jurassic World gyerekeknek készült rajzfilm egyik részében csókolózott két nő, ami elég nagy felháborodást keltett a nézőkben, most pedig a Sooby-Doo-n van a sor!

A rajzfilmfiguráról eddig csak a szóbeszéd terjedt, de egy új epizód jelenetei egyértelművé teszik, hogy Velma a lányokhoz vonzódik.
Vírusként terjed az interneten egy új Scooby-Doo epizód két jelenete, melyek a rajongók több évtizedes gyanúját erősítették meg arról, hogy a rajzfilmsorozat egyik fontos karaktere, Velma leszbikus. Az epizódban Velma egy Coco Diablo nevű női karakterrel találkozik, és két jelenet is egyértelművé teszi, mennyire vonzódik iránta.


Az élőszereplős Scooby-Doo filmeken korábban dolgozó James Gunn (Peacemaker) Twitteren már két évvel ezelőtt jelezte, hogy a filmek forgatókönyvében megpróbálta Velmát a saját neméhez vonzódónak mutatni, de a stúdió először csak hígította és kétértelművé tette ezt a szálat, végül teljesen eltüntette a forgatókönyvből. Az új, Trick or Treat Scooby Doo címre hallgató epizód után azonban már senkiben sem maradhat kétség.