Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

A győri audisokat ennél jobban már nem lehet terhelni! – A szakszervezet azonnali megoldást sürget

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szakszervezet vezetői szerint az audisok túlterheltek, a további műszakhosszabbítások pedig már veszélyeztethetik az egészséges és biztonságos munkavégzést.

Újabb bértárgyalási fordulóhoz érkezett március 25-én a győri Audi Hungaria vezetősége és Audi Hungaria Független Szakszervezete (AHFSZ). 

Az AHFSZ közleményében azt írta, munkáltatói oldal egyértelmű válaszként azt adta, hogy számukra jelenleg csak az infláció mértékéig tett ajánlatok a megengedettek. Ezt a gondolkodást elfogadhatatlannak tartjuk és visszautasítjuk. 

A szakszervezet vezetői szerint az audis dolgozók mindent megtettek, hogy kivívják a munkáltató elismerését. Az elmúlt időszakban bebizonyították rendkívüli rugalmasságukat, hozzájárultak, hogy a termelési darabszámok, a hektikusan változó műszakrendek és az új termékeink felfutásai biztosítottak legyenek, akár több óra túlmunkát is vállalva. Kollégáink terhelhetősége a határához ért! A további műszakhosszabbítások már veszélyeztethetik az egészséges és biztonságos munkavégzést.