Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A győri fővonalat is érintik a márciusi korlátozások

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 1-jén éjszakától 11-én hajnalig korlátozásokra kell számítani a Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti távolsági, valamint a Kőbánya-Kispest és Kelenföld közötti S36-os vonatok közlekedésében a Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomás közötti munkálatok miatt – tájékoztatott a MÁV-Volán-Csoport.

A győri fővonalon közlekedő belföldi távolsági járatokat kivétel nélkül érinti a korlátozás, illetve a Grazba tartó Mura és a Ljubljanába tartó Dráva InterCityk a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldtől közlekednek és oda is érkeznek. Kelenföldtől változatlan menetrend szerint indulnak Győr felé.

A Keleti pályaudvar és Bécs közötti EuroCityk változatlan menetrend szerint, a teljes útvonalukon közlekednek. A railjet xpress vonatok pedig a Keleti pályaudvarról indulnak és érkeznek, többségük változatlan menetrend szerint közlekedik. A Keleti pályaudvarról 21:40-kor Győrbe induló G10-es (9318) a teljes útvonalán közlekedik, a Keleti pályaudvarról indul.

A társaság az alábbi változásokról számolt még be:

  • Osztrák területen végzett karbantartás miatt március 1-jén, 5-étől 7-éig, valamint 9-én és 10-én a Kálmán Imre EuroNight később érkezik Magyarországra, pótlására a megszokotthoz képest korábban közlekedő 267-es railjet xpressel utazhatnak Bécs és Budapest között.
  • Március 1-jén péntek este a Sopronból 18:21-kor, valamint a Szombathelyről 19:10-kor a Keleti pályaudvarra induló InterCity (IC 981, IC 921) csak Kelenföldig közlekedik.
  • Március 11-én hétfő reggel a Keleti pályaudvarról 6:15-kor Szombathelyre, valamint 7:15-kor Sopronba induló InterCity (IC 922, IC 982) csak Kelenföldtől közlekedik.
  • A vágányzári időszakban is a Keleti pályaudvarig közlekedik a munkanapokon Hegyeshalomból 4:57-kor, Győrből 5:36-kor, Tatabányáról 6:30-kor induló 9309-es számú személyvonat. Március 4-től 8-ig Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik a munkanapokon Hegyeshalomból 5:57-kor, Győrből 6:36-kor, Tatabányáról 7:30-kor induló 9307-es számú személyvonat.