Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A káoszt felszámolandó elfogadja az „ajándékot” az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat hatósági eljárás van folyamatban egy győrszemerei ingatlan esetében, ahol nagy mennyiségű lom, hulladék található, valamint jogellenes autóbontás zajlik. Több ingatlantulajdonos inkább nem tart igényt a részére, így azt az önkormányzatnak ajándékozza, hogy megszabaduljon a büntetéstől. 

Horváth Gyula polgármester megemlítette, hogy nem ez az első ilyen helyzet a faluban, idén márciusban tartott ülésen döntöttek ugyanilyen tárgykörben. Most az Új utcai ház esetében derült ki, hogy több 6 hatósági eljárás is folyamatban van, mert az ingatlanon nagy mennyiségű lom, hulladék található, valamint jogellenes autóbontás zajlik. A hatóságok eljárásai – többek között a jegyzői eljárás is – elért a pénzbeni szankció szintjére. Több olyan tulajdonosa is van az ingatlannak, akik évek óta nem jártak Győrszemerén, nem tartanak igényt a tulajdonrészükre, illetve ki szeretnének maradni a mostani hatósági eljárásokból, ezért megkeresték az önkormányzatot, hogy a tulajdonrészüket elajándékoznák. „Úgy gondolom, hogy a korábbi évek gyakorlatát folytassuk, az ajándékot fogadjuk el, a többi tulajdonossal szemben a hatósági eljárások tovább fognak folyni, aminek vélhetően hatósági árverés lesz a vége. Törekednünk kell arra, hogy a mostani jogellenes és felháborító állapotot fel kell számolnunk és azt végérvényesen meg kell szüntetnünk" – mondta a testületi ülésen. 

A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy a felajánlott tehermentes tulajdonrészt ajándékba fogadja, hogy az ingatlan körüli jogszerűtlen állapotokat mielőbbi felszámolják. Az ajándékozással kapcsolatban felmerülő járulékos költségeket az önkormányzat az idei költségvetése terhére biztosítja.