Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre. Az igazgatóság tagjai a napokban látogattak el az egyetem Innovációs Parkjába, hogy megtekinthessék a park lehetőségeit a hallgatók és a professzorok számára.

Az OIF és az egyetem közötti kooperáció 2017 óta működik, ami „sok közös sikert” és „adminisztratív támogatást” hozott az intézményeknek, fogalmazta ezt Szénássy Célia, az egyetem Nemzetközi Programok és Alumni Központ Alumni Osztályának a vezetője nyitóbeszédében. Szerinte a két intézmény közötti partnerség sikere a kölcsönös kommunikáció és segítőkészség.

Dr. Kovács Szabolcs alezredes, az OIF Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának igazgatóhelyettese szerint, ennek a látogatásnak a célja, hogy lássák, hogy az itt tartózkodó külföldi hallgatók és vendégprofesszorok milyen körülmények közt tanulnak, illetve dolgoznak. Azt is kiemelte, hogy örömmel látja a régi kekszgyárat új formájában.

„Örülök, hogy Győr egyik jelképe újra fontos funkcióval bír” – Dr. Kovács Szabolcs alezredes.

Dr. Kolossváry Tamás, az Innovációs Park központvezetője szerint az épület fontos jelentőséggel bír a térség gazdasági versenyképességének erősítésében, illetve a vállalati szektorral való együttműködésben is. Arról is beszélt, hogy az épületen belül az egyetemi Design Campus és a Digitális Fejlesztési Központ, azaz a kreatív ipari, illetve digitális technológiai oktatás is helyet kapnak. Központvezető úr állítása szerint a Kocka csak egy lépés az innovációs parkjában és tervezik a fejlesztések folytatását.

Forrás: Széchenyi István Egyetem
Fotó: Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának munkatársai tettek látogatást a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában. (Fotót készítette: Adorján András)