Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A Lurkó esten a Győrben gyógyuló gyerekeket támogathatják

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most szombaton rendezik meg a Lurkó estet, ahol a szórakozás és a kulináris élvezet mellett a vendégek azzal a jóleső tudattal térhetnek majd haza, hogy részvételükkel támogatták a Lurkó Alapítványt.

Az alapítvány 2022-ben volt húszéves, egyszerűnek tűnő céllal hozták létre: „a győri gyermekosztályon fekvő és a vizsgálatra várakozó gyermekekkel játszunk és szervezzünk nekik különböző foglalkozásokat” – fogalmazta meg Zajovicsné Vizer Bernadett elnök. Kimondani könnyű, de a döntő részt civilekből álló segítőknek el kellett fogadtatni magukat abban a zárt világban, amelynek a nyelvezete is speciális, azok értik, akik benne élnek, benne mozognak.

Nyilván számított az is, hogy a húsz év során a Lurkó Alapítvány három játszóházat alakított ki: egyet a gyermekosztályon fekvő gyermekeknek, egyet a gyermekambulancián vizsgálatra várakozóknak, egyet pedig a gyermeksebészeten kezelt kicsiknek.

„Volt, akit az esküvőjéig elkísértem, s az édesanya azt mondta, ha akkor nem fogom, fogjuk meg a lánya kezét, ezt a pillanatot nem érhették volna meg – meséli tovább az alapítvány elnöke – , s igen: voltak gyerekek, akikkel évekig küzdöttünk az életért, de nem nyertük meg a csatát. Ők is tudták, ahogy mi is, hogy gyógyíthatatlan a betegségük, a csodában azonban hinni kell.” Számos elismerés mellett a Lurkó Alapítvány 2012-ben Pro Urbe Győr, illetve Kisalföld Presztízs Díjat vehetett át, 2017-ben pedig a Heim Pál Díjat. 

Őket támogathatjuk tehát az esten való részvétellel, ahol valóban lesznek rövid kulturális programok, az ételeket pedig az Amstel hattyú fogadó kínálja – az estnek is ez a helyszíne. Jegyek vásárlására még van lehetőség, érdeklődni a 20/539-5422-es számon lehet.