Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem Győrbe hozták a Komáromban újraélesztett kisgyereket – kiderült, mi történt vele

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban söpört végig a megrázó hír: hétfőn leállt egy gyermek szíve a komáromi WF Szabadidőparkban. Udvardi-Lakos Luca, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa megerősítette, hogy egy 10 év körüli gyermeket élesztettek újra sikeresen. A gyors beavatkozást követően mentőhelikopterrel szállították a kisgyereket kórházba súlyos, életveszélyes állapotban.

Nem sokkal később azt lehetett hallani, hogy a gyermeket Győrbe, a Petz-kórházba szállították, ahogy nem is olyan régen a bőnyi késelés tizenéves sérültjét is. Portálunk azonban megtudta, hogy ez a hír nem igaz, nem Győrben szállt le a mentőhelikoper, hanem jó eséllyel a Heim Pál gyermekkórházban Budapesten.

Az Országos Mentőszolgálat aztán leírta a történteket is: a 10 év körüli gyermek barátaival játszott a strandon, és elkezdtek azon versenyezni, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni. Két perc elteltével a kisfiú nem jött fel a víz alól, amit a vízimentő is észlelt és azonnal a gyermek segítségére sietett. Kimentette és megvizsgálta, de a fiú már nem lélegzett, így azonnal megkezdte az újraélesztést, miközben a szemtanúk mentőt hívtak. A mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert riasztott. Az életmentés az időben megkezdett segítségnyújtásnak köszönhetően végül sikerre vezetett.