Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egyszer volt, hol nem volt…volt egyszer a Major!
Távol a város nyüzsgő zajától, a Szigetköz szívében…található ez a kis ékszerdoboz, amely egy hajdan volt majorsági udvar, később TSZ épületből kialakított étterem.

Az ingatlan jelenleg is a Mayer család tulajdonában van . Rengeteg munkával 2019 júniusában
megnyitotta kapuit a Major, amely a MiLu Gasztro Kft. szakmai égisze alatt működik.
Ádám és Gábor a konyha két vezére, akik a házias vonal mentén gondolkodva ugyan, de napjaink gasztro forradalmát bevezetve irányítják az étterem ízeit.

 

Az udvaron helyet kapott a kemence, amely garantálja a régi, hagyományos ízélményt. Sőt, az étterem magaságyásaiban a saját termesztésű zöldségekből idényjelleggel is fantasztikus ételeket állítanak össze!
Egyik hitvallásuk, hogy a diétás ételek olyanok, mint az opera zenekar nélkül, tehát ha valaki szigorúan ügyel a vonalaira, az hatalmas kísértésnek lesz kitéve, amikor meglátja a szalonnás velőkrémmel töltött rántott sertésbordát a tányéron! Természetesen a vegetáriánusok és a könnyedebb, grillételeket kedvelők is megtalálják az étlapon a bőséges választékot, így nem kell aggódniuk, rájuk is gondoltak a séfek!
Aki betér a Majorba, azonnal találkozik a szívvel-lélekkel, és nem kérdés, hogy a családbarát környezet, homokozó, hinta, kismotorok, óriási belső zöld udvar és a külön gyerekjátszószoba miatt tökéletes választás akár családi-baráti összejövetelek megtartásához is, de egy háziasszonykímélő vasárnapi ebéd elfogyasztásához is!

 

A 3 külső teraszrész, mind más – más hangulattal, kemencével, csűrrel áll a vendégek rendelkezésére, a 2 belső nagy terem pedig 80-90 fő befogadására alkalmas. A rendezvények szinte bármelyik szeletét ki tudja szolgálni a Major: keresztelők, ballagások, szülinapok, esküvők, céges vacsorák, ebédek, de akár céges csapatépítők kombinált helyszíne is lehet (A feladatokat az udvaron hajtják végre, majd pedig zárásképp az étteremben vacsoráznak).
A kemence megnyitotta a lehetőséget a látványkonyha előtt is, ugyanis a vendégek végig kísérhetik a kemencés malac, liba, csülök sütés folyamatát és a látványos szervírozást is.

Újdonság, hogy az idei szezonban a Major kitelepül Dunaszegen a vásárba, így minden hónapban találkozhatnak velük az ínyencek a Liget Vásáron. Téli időszakban pedig a minden év decemberében már hagyománnyá vált Adventi Sokadalomban kóstolhatják meg az érdeklődők az étterem ételeit.
Aki tehát szeretné érezni a nagymama melegségét a húslevesben, édesanyánk szeretetét a somlói galuskában, annak az ásványrárói Majorban a helye!

A Major- Ahol jó l’enni!
9177 Ásványráró, Hédervári út 10.
+36 96 686 708
info@amajor.hu