Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Balla Riana Emma 7 éves kora óta több mint 80 versenyen vett már részt a zene-, a film- és a színházművészet műfajaiban. Mint mondja: "már egészen kicsi korom óta szeretek szerepelni." 

A fiatal lány játszott már a Miskolci Nemzeti Színházban és a Budapesti Operettszínházban is. Szerepelt továbbá a The Alienist – Angel of Darkness és a Jack Ryan amerikai sorozatokban, a Defekt játékfilmben, a Borderlands amerikai mozifilmben és a Frightime, a Curtis élete, a Cinquecento jövője, az Arkangyal egyes, A Hetedik napon és a Rianás című filmekben is.

Elhozta a legjobb gyerekszínész díjat

2022-ben a rangos Best Actor & Director Awards (New York) a legjobb gyerekszínésznek választotta, és Platina díjjal tüntette ki. De bezsebelt már elismerést  Chicagoból, Hollywoodból, Kanadából, Párizsból, Svédországból és Indiából is.

Partnerei ismert sztárok

Jamie Lee Curtis, Cate Blanchet, Haley Benett, Luke Evans, Dakota Fanning, Daniel Brühl és Nina Hoss. Valamennyien partnerei voltak már egy-egy alkotás során. 

"Jamie Lee Curtissel is forgattam együtt és tényleg egy varázlatos színésznő. Nagyon-nagyon kedves, én nagyon megkedveltem és kaptam is tőle egy névre szóló ajándékot, egy túlélőkést, ugye a filmhez illően"

– mondta  a metropol kérdésére. 

A Rianás kisjátékfilm történetét és forgatókönyvét is ő maga írta. Az ifjú tehetségről még bizonyára nagyon sokat fogunk hallani.

(fotó: rianaemmaballa.com)