Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Büféből rendelős applikációt fejlesztettek a győri diákok és hallgatók. Az app használói még azt is megjelölhetik, hogy melyik szünetben veszik át a termékeket.

A „Fejlessz a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóival!” program keretében a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum (PÁGISZ) tanulói jelentkezhettek olyan informatikai fejlesztési ötletekkel, amelyek iskolai életüket könnyíthetik meg. A fiatalok a projekt megvalósításán együtt dolgoztak az egyetem hallgatóival, akik három csapatban alkalmazást fejlesztettek. A felhasználók mobil és webes csatornákon előre leadhatják rendeléseiket az iskolai büfének, megjelölve azt is, hogy a termékeket melyik szünetben szeretnék átvenni.

„A jelentkező diákokból és a mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus szakon tanuló hallgatókból fejlesztői csapatok alakultak, akik a legújabb módszertanok és a legmodernebb technológiák felhasználásával egy szemeszter alatt valós, vállalati környezetben is használható alkalmazást fejlesztettek” – mondta el dr. Kovács Katalin, az egyetem Informatika Tanszékének vezetője. Hozzátette, a munkát a tanszék oktatói irányították, miközben – a szoftverfejlesztő cégek mintájára – hétről hétre újabb és újabb verziója készült el az alkalmazásnak. „Mind a diákok, mind a hallgatók számos tapasztalattal gazdagodtak, ízelítőt kaptak az ipari környezetben történő szoftverfejlesztés mindennapjaiból, megérezhették a csapatmunka erejét, elsajátították a problémák hatékony megoldásának módját, a mérnöki gondolkodás alapjait” – hangsúlyozta.

Fotó: A Széchenyi István Egyetem hallgatói és a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum diákjai dr. Kovács Katalinnal, az egyetem Informatika Tanszékének vezetőjével. (Fotót készítette: Dudás Máté)

Forrás: Széchenyi István Egyetem