Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nyit a felújított csornai termálfürdő!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június elsején nyit a Diadém Csornai Termálfürdő. A nyitórendezvényre minden korosztály számára színes programokkal készülnek a szervezők, lesz óriásbuborék show, lufihajtogatás, táncoktatás, jóga és bűvész show is. A programok sora 9 órakor az ünnepélyes megnyitóval indul.

A fürdőt nemrég újítottak fel több, mint két milliárd forintból.

A közlekedő utak új aszfalt terítést, míg a fürdő vendégeinek ingyenesen biztosított parkolóhelyek új gyephézagos burkolatot kaptak. A főépület előtt a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket alakítottak ki, illetve gondoltak a kerékpárral érkezőkre is, több mint 50 db korszerű kerékpártárolót helyeztek el. A parkoló teljes területe megfigyelő rendszerrel védett. A régi, elavult büféépületet elbontották, helyette építettek a főépülethez kapcsolódva egy új, korszerű épületet terasszal. A büféépület elbontásával a zöldterületek bővültek, helyet kapott itt egy gumiburkolattal ellátott játszótér, valamint két földbe süllyesztett trambulin.

A főépület belső alaprajzi kialakítása letisztult, a férfi, női vizesblokk minden igényt kielégít, biztosítjuk az alapszolgáltatásokon túl, a hajszárítók és az öltöző szekrények igénybevételét. A mozgáskorlátozott vendégeink számára speciálisan kialakított illemhely, zuhanyzó készült. Gondoltunk a kisgyermekes szülőkre is, hiszen rendelkezünk babapelenkázó helyiséggel is. Megfelelően kialakított, illetve felszerelt helyiségekkel rendelkezünk a masszázs, és a strandcikkes szolgáltatások biztosítására. – tájékoztatott Juhász Réka, városmarketing referens.

A fürdő középső részén felállított színpad új lehetőségeket kínál a szórakoztatásra. Megújult a kültéri illemhely, illetve a beruházásnak köszönhetően átemelő szivattyúrendszer segítségével tudják a fürdő kommunális és üzemi szennyvizét a közcsatorna hálózatba juttatni.

A meglévő 5 medence teljes gépészeti felújításon esett át, a jogszabályokban előírtaknak megfelelően feszített víztükörrel várják a csobbani vágyókat a nyár első napján. A korábbi fóliaburkolatot kerámiaburkolatra cserélték, a medencék fölé árnyékolók kerültek. A beruházást megelőzően készített statikai vizsgálatok megállapították, hogy a pancsoló medenceteste törött, így új medencetest is épült. A pancsolóban a legkisebbeknek kedvezve helyet kapott egy bébicsúszda, valamint egy játékeszköz. A nagy- és kis ülőmedencék vízminőségét vegyszermentesen, mindennapos medence ürítéssel, tisztítással biztosítják. A strandon szolárzuhanytesteket helyeztek el. A felújítás során a vízforgatós rendszerű medencék önálló szűrési alternatívát kaptak, mint írják, ez lehetőséget teremt a medencék különálló töltésére. 

A nagy úszómedence mögötti korábban kihasználatlan területen négy sportpálya készült, a teqball, a lábtengó, a pingpong, és a strandröplabda szerelmeseinek örömére. A meglévő kültéri sakktáblát felújították. Számos új berendezés kapott helyett, köztük két okospad, napelemes kandeláberek, négy kültéri öltözőkabin és három ivókút.

A fürdő területén elültettek több mint nyolcvan facsemetét, valamint hétszáz négyzetméteren csepegtető öntözéssel ellátott cserje ágyás ékesíti a létesítményt.

A beruházás során a teljes strandgépészeti rendszert cseréltük, korszerűsítettük – áll a közleményben. A termálfürdő melegvizét biztosító termálkút teljes felújítása megvalósult. Az elhasznált üzemi termálvizet, csapadékvizet összegyűjtve egy szigetelt árokban vezetik a nyolcszáz köbméter befogadóképességű szigetelt lehűtő tóba. A környezeti előírásoknak megfelelően a termálvíz magas ásványianyag tartalmát kibocsátás csökkentik, amelyet a sótalanító berendezés elősegíti, a folyamatos vízhígítás mellett.

A Diadém Termálfürdő már közzétette a 2024-es jegyárakat, mutatjuk mivel kalkulálhatnak az érdeklődők:

Kép forrás: Diadém Csornai Termálfürdő Facebook