Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 Meglepő kampány vette kezdetét a katalán tengerparton: Katalán Naturista-Nudista Szövetség ugyanis szót emelt a fürdőruhás strandolók ellen, akik elmondásuk szerint zavarják a katalán nudistákat.
Segimon Rovira egy napsütötte katalán tengerparton kezdte zavarban érezni magát, ugyanis az 56 éves férfi amióta az eszét tudja, csak nudistákat látott a türkizkék vizű tengerparton. Csakhogy most fájdalmasan vette tudomásul, hogy már nem csupán nudisták, de fürdőruhás strandolók is napoznak a parton:

„Korábban az emberek megérkeztek a nudista strandra, és vagy elmentek, vagy levetkőztek. Most maradnak, és rajtuk marad a fürdőruhájuk. De azt nem veszik észre, hogy ha sokan vannak, akkor a végén még kényelmetlenül érezzük magunkat. Ez a tisztelet hiánya.”

Rovira más katalán turistákkal összefogva most visszavág a fürdőruhásoknak, s közösen egy kampányt indítottak, melynek célja a régió mintegy 50 strandjához kapcsolódó, immáron évtizedes hagyomány védelme:

A nudizmus nincs betiltva Spanyolországban, bármelyik strandon lehet csinálni. De hogy ne zavarjuk az embereket, inkább olyan strandokra megyünk, melyek hagyományosan nudista strandok, és ahol a legtöbb ember meztelen. Azt szeretnénk, ha az emberek ezt tiszteletben tartanák.”

A szövetség olyannyira komolyan veszi az ügyet, hogy nemrég egy levelet is küldött a katalán kormánynak, melyben egy találkozót kért, hogy megvitassák a kérdést, melyet a tagok „a katalán strandokon a nudisták elleni diszkriminációnak” minősítettek.

A kollektíva ugyan még nem kapott választ a levélre, ám már most elkezdték mérlegelni lehetőségeiket az ügyben, a nudista strandokat jelző táblák kihelyezésétől kezdve egészen a közvéleményt formáló kampányig, mely szerintük elősegítené a naturizmus iránti tiszteletet.