Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az epertorta tipikus nyári sütemény, amiből nem lehet eleget készíteni. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni!
Egyszerű epertorta
Délutáni nasinak nincs is jobb, mint egy hűs epertorta, ami tökéletesen passzol a jegeskávé mellé, vagy egy nagy pohár limonádé mellé is. Kezdők is el tudják készíteni!
Hozzávalók:
•    25 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
•    15 dkg vaj
•    20 dkg eper
•    25 dkg mascarpone
•    1,5 dl habtejszín
•    4 evőkanál eritrit
•    25 dkg mascarpone
•    15 dkg eper
•    4 evőkanál porrá őrült eritrit
•    20 g zselatin
Elkészítés:
Vegyél elő egy kapcsos tortaformát, majd a zabkekszet törd össze, és keverd el a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Ezt követően egyengesd el, és lapítsd el a tortaforma aljában.
Mosd meg az epreket, és a felét tedd aprítóba, majd pépesítsd. Egy tálban a mascarpone-t és az eritritet keverd el, add hozzá a pépes epret, alaposan dolgozd el, majd simítsd rá a kekszrétegre. Ez után tedd a hűtőbe, és hagyd állni. Amíg dermed, addig készítsd el az eperszószt, ami a torta tetejére fog kerülni.
A maradék epret is pürésítsd le az aprítóban, majd egy kis lábasban, eritrit, víz és zselatin társaságában főzd forrásig. Ha megvagy vele, hagyd egy kicsit kihűlni, öntsd rá a tortára, dobj rá néhány felszeletelt epret, és irány a hűtő! 2-3 óra után már eheted is az epres finomságot!