Kezdőlap KÉK HÍREK

A rendőrség mindenkit kihallgatott a győrsövényházi kisposta ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt hallgattak ki a nyomozók egy gyanúsítottat a győrsövényházi kisposta ügyében. A gyanúsított egy hölgy. A posta tavaly novemberben zárt be, az ügyfelek azzal szembesültek, hogy nincsenek meg a megtakarításaik.

Tavaly november 20-án bezárt a győrsövényházi kisposta, amely a falu lakóin kívül kiszolgálta a bezi, fehértói ügyfeleket, de itt fektette be kis pénzét sok kisbaboti, rábacsécsényi és más állampolgár is. A posta bezáráskor kiderült, hogy az ügyfeleknek nincs meg a megtakarítása, a hír pánikszerűen terjedt, a posta belső vizsgálatot, a rendőrség nyomozást indított a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. feljelentésére.

Az eltelt fél évben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságon kihallgatták az egyetlen gyanúsítottat. A különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének gyanújával eljárás alá vont hölgy esetében az ügyészség elrendelte a zár alá vételt egy ingatlan ráeső tulajdonhányadára nézve, ám az eddig megállapított kár több mint 150 millió forintra rúg.

Az, hogy az ügyfeleknek nincs meg a pénze, úgy derült ki, hogy egy helyi lakos nem az érintett kispostán akarta kivenni a megtakarítását, inkább átutazott a közeli Lébénybe, ott közölték vele a megdöbbentő hírt. Ez futótűzként terjedt, az érintettek „megrohanták” a postát és utóbb visszafejthették a történteket. Addig ugyanis, ha kérték, mindig megkapták a hozamot is, a tőkét is, csak nagyobb összeg esetében várniuk kellett egy napot, mert a postavezető azt felelte, hogy ennyit nem tudnak aznap kiadni. Mindenki elégedett volt és csak Győrsövényházon legalább félszáz ügyfél fektetett be néhány százezer vagy milliós összeget a tíz éve ott dolgozó postavezető hölgy bizalmat ébresztő rábeszélésére.

November végén az első napok pánikhangulata elcsendesedett, miután a posta biztosítója mindenkit kártalanított, aki panaszával jelentkezett. Úgy tudjuk, azóta a rendőrség is meghallgatta valamennyi érintettet, de a nyomozás még tart.

A gyanúsított szabadlábon védekezhet.