Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben. A külképviselet vezetője a Győri Innovációs Parkban ismerkedett meg az egyetem tevékenységével, és tartott hallgatóknak szóló előadást „Védelmi kihívások az európai színtéren: örökség és kilátások” címmel.

A tavaly átadott Győri Innovációs Park otthont adott már kiállításoknak, külképviseleti találkozónak és stanfordi professzori előadásnak, április végén pedig új vendég látogatott el a létesítménybe: Franciaország budapesti nagykövete, Claire Legras az intézmény professzoraival és hallgatóival is találkozott. A francia nagykövet elismerően nyilatkozott a parkról, és elmondta, számos francia vállalat működik Magyarországon, akik nyitottak az ehhez hasonló akadémiai együttműködésekre, különösen a villamosmérnöki, az elektrotechnikai és a biotechnológiai területeken.

A budapesti nagykövet programja zárásaként a Győri Innovációs Park konferenciatermében telt házas előadást tartott az érdeklődő hallgatók számára, akik között francia nemzetiségű, Erasmus+ programban részt vevő fiatalok is jelen voltak. A korábban a francia védelmi minisztériumban dolgozó diplomata az európai színtér történelmi és jelenlegi kihívásairól beszélt, kiemelve a NATO szerepét és az állami védelmi politikák összehangolásának nehézségeit. A nagykövet a stratégiai függetlenség, a hadászati iparfejlesztés és az európai összefogás kérdéseiről is értekezett, majd örömmel válaszolt a hallgatók nemzetközi kapcsolatokat érintő kérdéseire.