Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki  betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

Az eset még tavanly történt Csornán. A 29 éves férfi csuklyával és maszkkal a fején, valamint egy késsel és vascsővel a kezében betörte egy csornai ingatlan bejárati ajtaját. A házban a sértettől pénzt kezdett követelni, amit a sértett barátnőjének adott, szerinte, vagy a dolgot, amire adta. A sértett mellett megijedt a szintén az ingatlanban tartózkodó felesége is, aki az ablakon kimászva értesítette a rendőrséget.

Mialatt a hölgy a rendőrséget hívta, a férfi tájékoztatta az elkövetőt, hogy nem ő az a személy, akinek a becenevét emlegeti, feltehetően tévedés történt, a keresett személy a szomszédban lakik, ezért az elkövető elhagyta az ingatlant, és átment a szomszédba. Oda bemászott a kerítésen, majd az udvaron találkozott a személlyel, akit keresett. Innen rövid szóváltást követően a sértett a saját otthonába bemenekült, ezt követően pedig barátnőjével együtt kiugrottak a ház ablakán, és szintén hívták a rendőrséget.

A vádlott ez alatt a második ház bejárati ajtaját is betörte, több helyen, majd az ingatlanban összekészített 1.500.000 forint értékben arany ékszereket. A vádlott az értékeket végül elvinni nem tudta, a rendősrég tetten érte őt. Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit két rendbeli minősített önbíráskodással és két rendbeli minősített magánlaksértéssel vádolta meg. Vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.