Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A Széchenyi István Egyetem hallgatóinak munkáival bővült az Úttörténeti Múzeum tárlata

Újabb elemekkel gazdagította a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum gyűjteményét a SZEnavis betonkenucsapata: a Széchenyi István Egyetem hallgatói betonból készült bútordarabokat adományoztak az intézménynek. A betonszékek és -padok az állandó tárlat részeként – a már korábban kiállított győri betonkenu mellett – végleges helyükre kerültek, ahol önálló szekcióként hirdetik a látogatók számára a betontechnológia lehetőségeit.

A győri Széchenyi István Egyetem egyik legrégebbi hallgatói versenycsapata a betonból kenut készítő SZEnavis, amely idén tavasszal aranyéremmel tért haza a delfti betonkenukupáról. A több mint tízéves múltra visszatekintő gárda újabb mérföldkőhöz érkezett: a hallgatók munkáinak egy része a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum gyűjteményét gyarapítja a jövőben.

„Hatszögletű tömör betonszékeket és betonból készült padokat adtunk át az intézménynek. Ezek jól kiegészítik a szintén Kiskőrösre került 2013-as kenunkat, amellyel együtt önálló szekciót alkotnak majd a gyűjteményben. A tárgyak praktikus célokat is szolgálnak, hiszen a látogatók akár használhatják is őket” – árulta el érdeklődésünkre Pollák András, a SZEnavis egykori alapítója.

A Széchenyi István Egyetem és az Úttörténeti Múzeum kapcsolata régre nyúlik vissza, melynek legújabb fejezeteként az intézmény állandó tárlatába emelte a győri hallgatók munkáit. A kiállított darabok a betontechnológiában rejlő lehetőségeket hirdetik majd a látogatók számára.