Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

A színházlátogatókat Alice mosolya fogadta

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szomorú hírről számolt be közösségi oldalán a Vígszínház.

„Mély megrendüléssel adjuk hírül, hogy ma elment közülünk valaki, aki egy igazi intézmény volt a színházon belül, a neve pedig eggyé vált a Pesti Színházzal. Bakacsi Alice csaknem 40 évig, 1985 szeptembere óta dolgozott a Vígszínházban művészeti titkárként és évtizedeken át intézte, szervezte a Pesti Színház ügyeit.”

Mint írták róla sugárzó személyisége meghatározta a Pesti Színház alaphangulatát, ő volt az épület lelke, lelkiismerete és emblémája: empatikus, diszkrét, decens és elegáns. A legnagyobb titkok és a legkisebb ügyes-bajos gondok tudója is ő volt.

„A nézők is ismerték és szerették: hiszen Alice estéről estére mosolyogva fogadta őket, és azonnal megoldott minden problémát.”

Bakacsi Alice munkája elismeréseként 1997-ben Ezüst Érdemkereszttel, 2021-ben pedig Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki. 1998-ban a társulat titkos szavazatai alapján ő kapta a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat, 2001-ben pedig Roboz Imre Művészeti Emlékdíjjal jutalmazták. 

(forrás, fotó: Vígszínház Facebook oldala)