Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra keresik hazánk legizgalmasabb kilátója és a turistaházak legkényelmesebbikét! Tegnap óta már lehet voksolni egészen október 2-ig. Az Aktív Magyarország már negyedik éve keresik a legjobbat.

Ha a Bükkbe jársz feltétlenül keresd fel a tavalyi győztest, a Zsófia-kilátót. De csemegézve az eddigi díjazottak között a Fehérkőlápa turistaház is felugrik, mint 2022-ben az ország kedvenc szállása.

Augusztus utolsó hetében a nagyközönség beküldte a címre érdemesnek vélt építményeket.

A szakmai zsűri ezeket egészítette ki. Ez azért fontos, mert nem hoteleket vagy eldugott kiadó szobákat szeretnének népszerűsíteni, hanem olyan szállásokat, ahol mi magunk is megszállnánk, ha a Kéktúrát járnánk vagy bringával szelnénk a tájakat.

Tíz zseb- és természetbarát turistaház közül választhatsz. A kilátók közül nemcsak olyanok kerültek a listára, melyek autóval megközelíthetők.

(2022-ben a Fehérkőlápa turistaház kapta meg az Év Turistaháza díjat, MTI/Vajda János)

Az előző években a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó és a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó vitte el a pálmát. A turistaházak közül pedig a tolnai Annafürdő Vendégházat és a legendás Szelcepuszta Turistaházat választották a szavazók legjobbnak.

Mutatjuk a jelölteket >>>

(címlap fotó:  A tavalyi győztes: a lillfüredi Zsófia-kilátó, aktivmagyarorszag.hu)