Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

IGAZI KIKAPCSOLÓDÁS
Advent idején Stájerország tartományi fővárosa és Ausztria Ínyencfővárosa meghitt hangulatú adventi vásárokkal és elbűvölő karácsony előtti hangulattal várja a vendégeket. A Grazot körülölelő régióban téli sportok, kulináris élmények és a vidéki advent különleges varázsa gondoskodik az igazi kikapcsolódásról.
MINDEN RAGYOG ÉS CSILLOG
A Grazi élményrégió nagyszerű példa arra, hogy az örömteli várakozás milyen nagyszerű dolog. Hamarosan itt a karácsony!

ADVENT GRAZBAN ÉS ÜNNEPI FÉNYEK

Advent idején Stájerország tartományi fővárosa, Graz, ünnepi díszbe öltözik. A fények különleges játéka varázslatos hangulatot kölcsönöz a városban tett sétának és a vásárlásnak. A grazi városháza homlokzata ilyenkor egy lenyűgöző, óriási adventi naptárrá alakul át. Az adventi időszakban egész Graz különleges kulináris felfedezéseket kínál és stájer finomságokkal kényezteti az ínyenceket.

GRAZI KARÁCSONYI VÁSÁROK ÉS JÉGJÁSZOL

Az advent Grazban az ötödik évszaknak és a rövid séták adventjének számít, mivel az összes karácsonyi vásár könnyedén elérhető gyalogosan is. Csodálatos hangulatot kínál az Aufsteirern karácsonyi vásár a Várhegyen (Schlossberg), a város felett. A városháza udvarán található jégjászol szintén különleges látványosság. Ez a világ első és máig egyetlen ilyen méretű jégből készült betleheme. Aki még több jégre vágyna, ne hagyja ki a Grazi Téli Világot (Grazer Winterweltet) – egy nagyszerű korcsolyapályát közvetlenül a Várhegy alatt.

LUMAGICA MURHOFBAN, GRAZTÓL ÉSZAKRA

Felejthetetlen élményt kínál az egész családnak a Graztól északra, Murhofban található Lumagica, egy lenyűgöző „fénypark”, ahol több mint 300 kivilágított tárgyat csodálhatunk meg. Különleges utazásra indulhatunk egy ragyogó, elvarázsolt csodavilágba, ahol világító erdei lények, fenséges alakok és egy csodálatosan megvilágított természeti kulissza várja az érdeklődőket. Emellett Frohnleiten romantikusan megvilágított sziluettje is garantáltan elvarázsolja az arra járókat.

ADVENT A GRAZI RÉGIÓBAN

Különleges karácsonyi hangulattal várják a látogatókat a Graz körüli régió adventi vásárai. A sült alma és gesztenye, a karácsonyi keksz és a finom gofri illata egyik adventi vásárból a másikba csalogat. A tartományi fővárostól mindössze néhány kilométernyire északra található Frohnleiten romantikusan megvilágított sziluettje garantáltan elvarázsol minden látogatót.