Győrben halálos áldozatot követelt egy lakástűz.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen öt ember sérült meg.

Teljes terjedelmében égett az adventi vásár egyik fabódéja Sopron központjában, a Várkerületben hétfőn este. Az ott tartózkodók több porral oltóval oltani kezdték a tüzet, a lángokat végül a város hivatásos tűzoltói fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán kora reggel kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház melletti, harminc négyzetméter alapterületű, fa- és szerszám tárolására használt melléképület Győrben, a Csanakhegyi úton. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Az egységek a munkálatok során egy felrobbant gázpalackot találtak. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Néhány négyzetméteren keletkezett tűz egy elhagyatott épületben Győrben, a Tóth László utcában szerda délután. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tűzjelző jelzésére vonultak a győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltók szerda éjjel Dunaszegre, egy Liget utcai kft irodaházához, ahol egy tárgyalóterem asztalán felügyelet nélkül hagyott adventi koszorú égett. A tűzoltók egy porral oltóval eloltották a lángokat.

Utoléréses balesetet szenvedett két személyautó az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán, Kóny közelében, a 18. kilométernél csütörtök este. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.

Csütörtök éjjel, nem sokkal éjfél után riasztották a győri hivatásos tűzoltókat Gönyűre, ahol egy útkereszteződésben a sarkon álló ház betonkerítésének ütközött egy személyautó. A megyeszékhely tűzoltói áramtalanították a járművet. Az autóban egy ember utazott, őt a mentők kórházba szállították.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül kilencven négyzetméteres melléképület, az udvaron pedig ötven négyzetméteren alkatrészek, gumik és kerékpárok lángoltak Beziben, egy Rákóczi utcai családi háznál péntek éjjel. A tűz veszélyeztette a szomszéd melléképületét. A lángokat a csornai és a lébényi hivatásos tűzoltók, valamint a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai fojtották el több vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Két személyautó ütközött a 83-as főút 63-as kilométerénél, Győrszemere térségében szombat este. A győri hivatásos tűzoltók és a győrszemerei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a mentőkkel közösen egy embert kiemeltek az egyik gépkocsiból és áramtalanították a járműveket.

Akácfa dőlt a Fertőparti útra Hidegség és Fertőboz között vasárnap délután. A nagycenki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és az útról eltávolították a közel húsz méteres fát.

Elhagyta a pályatestet és az árok szélén állt meg egy személyautó vasárnap este az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 169-es kilométerszelvény közelében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autóban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg.