Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Angyalszárnyon érkezett a segítség

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatodik alkalommal szervezte meg a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akciót. A cél ezúttal is a rászoruló, szakmát tanuló diákok támogatása volt. 

Az ünnepi időszakban megszervezett gyűjtéshez idén is számos, a jótékonykodás mellett elkötelezett belvárosi vállalkozó csatlakozott: 20 üzletben gyűjtő „perselyeket” helyeztek ki, ezekbe tehették a vásárlók adományaikat.  Az így összegyűlt összeghez jelentős támogatást tettek hozzá az „Angyalok a belvárosban” nagylelkű támogatói: az OTP Bank Nyrt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Patent Csoport, a Hatos és Társa Nyelviskola, a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klubja és egy anonimitást kérő támogató. 

Az adománygyűjtő akció létjogosultságát mutatja, hogy minden eddiginél több diákot segíthettek a „belvárosi angyalok”. Idén 8 iskola 26 nehéz sorsú diákja kapott támogatást, közölte a kamara. 

A rászoruló fiatalok többsége tanulmányaihoz szükséges eszközt kért. Két diák számára ballagási ruházati támogatás, egynek – a Hatos és Társa Nyelviskola felajánlásának köszönhetően- nyelvvizsga-támogatás könnyít a mindennapi nehézségeken. Több tehetséges fiatal pedig a Patent Csoport támogatását nyerte el. Az OTP Bank Nyrt. és a GYMSM KIK női vállalkozóinak köszönhetően több tanuló részesül anyagi támogatásban. 

Idén is a kezdeményezés mellé állt a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klubja. A klub tagjai az adventi vásár jótékonysági faházában gyűjtötték az adományokat a diákok támogatásához. 
A „Fiatalok a fiatalokért” felhívásunkhoz csatlakozva a belvárosi cukrászdák (Bécsi Kávéház és a Kuglóf Cukrászda), valamint a Rábakész Kft. mézeskaláccsal és habcsókok készítésével járultak hozzá a jótékonysági vásárhoz. Segítségükkel összesen 329.000 forintot sikerült gyűjtenie a „kamara angyalainak”. 

Az adományozók és a kampány támogatóinak köszönhetően összesen 1,5 millió forint értékben adhatott át támogatást az alapítvány a 26 diáknak.