Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Anyanyelvi tehetséggondozó program a Kazinczyban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2023/24-es tanév során "Szokott ösvényen szokatlanul" címmel 60 órás anyanyelvi tehetséggondozó programot valósít meg a Kazinczy Ferenc Gimnázium anyanyelvi munkaközössége. A foglalkozássorozat három egymásra épülő modulja drámapedagógiai, élménypedagógiai és kooperatív módszerek segítségével fejleszti a szóbeli és az írásbeli kifejezőkészséget, a kreativitást és az alkotókészséget, a tanulók nyelvi tudatosságát, igényes nyelvhasználatát, kreativitását. A 60 órás fő programelemben 20 tanuló vesz részt. A fő programot interaktív szülői délután, irodalmi teadélután, illetve közösségi programok – társasjátékos délután, színházlátogatás, tanulmányi kirándulás – egészítik ki. A pályázat része továbbá egy ötnapos anyanyelvápoló tehetséggondozó tábor megvalósítása augusztus végén, anyaországbeli és határon túli fiatalok részvételével.

A tehetséggondozó program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg.